top of page
Image by Simon Noh
   35 jaar pielen met audio  

Highender Audio is ontstaan vanuit de passie voor muziek en muziekweergave via een audiosysteem. Dit begon al op zeer jonge leeftijd. Ik weet nog wel dat ik dagenlang in de bekende Duitse audiobladen zat te lezen en te kijken naar advertenties van al dat mooie spul. Om dan daarna na lang wikken en wegen met behulp van een folder een levensgrote luidspreker en versterker na te tekenen op een aantal A4-tjes en die dan aan elkaar te plakken om zo een levensechte stereoset na te bootsen in mijn slaapkamertje van mijn ouderlijk huis in Soest. Mijn eerste set was een Marantz pm25 versterker en Technics cd-speler, type weet ik even niet meer, en de speakers waren een setje Wharfdale Delta 50 op stands. Klonk geweldig natuurlijk, maar dat kon altijd beter, dat wist ik toen al. Ook de wijze van plaatsen van deze set in de ruimte was een belangrijk punt, daar was ik toen ook al achter.. En de rest is geschiedenis natuurlijk. 

 

Door het jarenlange testen en zoeken naar magische combinaties van componenten ben ik tot de conclusie gekomen dat er niet 1 heilige graal is maar veel meer muzikale combinaties mogelijk zijn om een geweldig klinkende audio set te creeeren. Er zijn fabrikanten die alle componenten zoals versterkers, luidsprekers en dac's, in eigen huis fabriceren om zo invloed te hebben op het uiteindelijke resultaat voor de klant, de zogenaamde one-stop-shop strategie. Aan de andere kant zijn er ook fabrikanten die zich juist gespecialiseerd hebben in 1 bepaald vakgebied, bijvoorbeeld versterkers. De producten van deze laatste fabrikanten maken deel uit van audio sets die zijn opgebouwd uit verschillende merken, wat ook fraaie resultaten mee te behalen zijn.

Omdat muziek ook smaak gevoelig is, is het ook aan de klant uiteindelijk om te kijken waar de voorkeur ligt qua invulling van de audioset. Wij willen hier graag bij assisteren en daarom hebben we ons ook niet gebonden aan een ontelbaar aantal vaste merken, wat ook niet eens mogelijk zou zijn, want er zijn teveel merken om op te noemen. Dus we hebben vanuit onze ervaring en specialisatie gekozen voor een aantal merken waarvan wij denken (en met ons veel meer audiofielen) waarmee zeer fraai klinkende en ogende audiosystem samengesteld kunnen worden. 

 

Deze merken hebben we ook voor demonstratie klaar staan. Maar het betekent niet, dat als we iets niet hebben staan het ook niet kunnen leveren. Daarom is het altijd goed om uw wensen te communiceren, zodat we samen op zoek kunnen om invulling te kunnen geven aan de wens voor een bepaald systeem.

Naast het leveren en installeren van nieuwe audio componenten en complete systemen, hebben we ook een interessant en courant wisselend aanbod van gebruikte audio apparatuur. Veelal zijn dit apparaten die jong zijn ingeruild, overjarig zijn of bijvoorbeeld ingekocht zijn van een klant die om wat voor reden dan ook besluit om een van zijn componenten of misschien wel de hele set van de hand te doen. Voordat deze aparatuur verkocht wordt, wordt alles uiteraard getest op de werking en waar nodig weer flink gepoetst.

Muzikale groet,

Menno 

bottom of page